Welkom in Schepping!

HTF, 2019-03-27, transport schapen naar Landje van Moed-1 - kopie

Deze site wordt verzorgd door Eef Arnolds. De site is openbaar vanaf oktober 2019.

De titel van de site, ‘Schepping, is ontleend aan de naam van het natuurgebied in Holthe bij Beilen, dat ik in de loop der jaren nabij mijn woning heb gerealiseerd. Deze natuuroase is grotendeels tot stand gekomen op voormalige landbouwgrond die in  verschillende fases is verworven. Om gunstige omstandigheden voor natuurontwikkeling te scheppen is – letterlijk en figuurlijk – heel wat scheppend werk verzet. Het gebied heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een afwisselend landschap en een paradijsje voor planten en dieren, en voor mensen die verstilling en schoonheid waarderen. Schepping kan ook een inspiratiebron en een levend voorbeeld vormen voor  mensen die zelf overwegen om een stukje Aarde te bestemmen als natuurgebied.
In mijn blog wil ik aandacht besteden aan mijn belevenissen in de natuur, in het bijzonder in Schepping. Er zijn eerder diverse artikelen verschenen over de ontwikkeling van natuur in dit gebied. Deze kunnen worden geraadpleegd en worden gedownload onder de rubriek ‘Schepping publicaties‘.

cropped-sch-2018-10-25-kristalmeer-vanaf-zuidstrand-1-kopie.jpg

Van 2000 tot en met 2007 heb ik maandelijks columns geschreven over natuurbeleving en spiritualiteit voor de tijdschriften Jonas en Zens. Alle gepubliceerde columns zijn opgenomen in de rubriek ‘columns‘. Het is de bedoeling dat van tijd tot tijd nieuwe columns worden toegevoegd.

WATER, 2018-10-01, Morvan, Le Chatelet, beek in bos-2 - kopie

De studie van paddenstoelen heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. Het is mijn bedoeling om deze site uit te breiden met een rubriek ‘paddenstoelen‘, waarin onder andere mijn publicaties op dit gebied worden opgenomen.

PAD, Hygrocybe punicea, 2015-10-20, Kirk Michael, Sulby Reservoir, extensief grasland-1 - kopie

Een gedachte over “Welkom in Schepping!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s