2 gedachten over “Nieuwe column: Doodgewoon

 1. dag Eef, Ik vind je gedachtegang niet vreemd, maar het is mij minder eigen. Ik heb niet het gevoel dat ik bang ben voor de dood, maar net als mijn moeder altijd zei: het mag gerust nog een tijde duren…Zo ervaar ik dat ook. Dat betekent dat ik zonder spastisch te doen toch voorzichtig ben in contacten. Corrie en ik gaan wekelijks naar haar moeder in Beilen (bijna 93, bijna blind, maar nog wel alleen wonend met 2x daags een verzorger voor eten en kousen) Het gekke is dat ik voor haar bezorgder en voorzichtiger ben. Zelf is ze erg laconiek en ik moet haar regelmatig manen: Afstand Mem! Oh ja, ik weet het. Ze is bescheiden, leuk en scherp en ik bewonder haar levenskunst en ik zou haar enorm missen. Wat is het dan voor mijzelf? Ik geniet enorm van de dingen die ik na mijn pensioen ben gaan doen. Alle dingen in de muziek (sinds ruim een jaar vrijwel niet meer) en vooral in de natuur. Die dingen beleven, daarover vertellen, dat doorgeven aan omgeving, aan kinderen en kleinkinderen; daar wil ik nog wel even voor doorleven. ..
  Maar in een ding moet ik je wel gelijk geven. De maatregelen voor de verpleeghuizen zijn m.i. wel doorgeslagen. Met name de tehuizen voor demente bejaarden die al weken geen familie mogen zien en zo. Dat kan ik ook allemaal niet zo volgen. Het lijkt me erger voor die mensen om zo’n periode door te maken dan misschien iets eerder dood te gaan. Maar wie ben ik?
  Dit soort ethische dilemma’s geven altijd discussie. We moeten er nog maar eens over doorpraten wanneer we het najaarsprogramma van PWD gaan bespreken. Je ziet: ik blijf vooruitkijken
  met hartelijke groet en blijf graag c\voorzichtig en gezond, want ik wil je nog niet missen.
  Joop

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s