Zomer- en herfstblogberichten

2021-10-26

Het is alweer lang geleden dat ik nieuws over Schepping op deze site heb geplaatst. Daarom deze keer een inhaalslag, waarbij ik met zevenmijlslaarzen de periode tussen begin juni en heden overbrug. Ik heb achtien nieuwe berichten geplaatst, over adelaars, stadsreuzen, dikkopjes en ander gespuis. Ze gaan vergezeld van een groot aantal foto’s. Heel veel lees- en kijkplezier!

Met kleurrijke herfstgroeten, Eef

2 gedachten over “Zomer- en herfstblogberichten

 1. Dag Eef, wat een prachtig en boeiend verhaal. Voor ons, zo als wij leven in de randstad, lijkt dit wel een andere wereld.
  Groet Peter

  Like

 2. Eef, dank voor het delen.
  Bij je natuurbeschrijvingen voel ik herkenning. Wil me niet te druk maken over al dan niet zelf ‘weten/ kennen’. Wel kocht ik kort geleden het Basisboek Veldbiologie van Sander Turnhout.
  Stadsreus: in een binnentuin in Deventer bewonderden we laatst het insect. Een foto-appje aan een bekende en we leerden de aansprekende naam erbij.
  Wespen: als klein kind werd ik eens naar geprikt bij een hap uit een boterham met jam. Ik weet nog dat ik niet boos wou zijn op de wesp. Die kon er ook niks aan doen, vond ik. Maar het deed wel heel erg zeer.
  Veenmos: in het klein kan het ook leuk zijn. In een speciekuip zetten we een emmer op de kop (met gat in de emmerbodem). Vulden de kuip met zand en deden bovenin wat witveen en veenmos. Alleen maar regenwater natuurlijk. Het veenmos groeit mooi over de rand. En er komen oa heide en varentjes in op. Waar het langzamer dichtgroeit zelfs zonnedauw. De kuip staat dan ook in de volle zon.
  Natuurbeleving is belangrijk. Voor ons volwassenen en zeker ook voor kinderen is het is een kiem voor betrokkenheid. En het is één minuut voor twaalf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s