Een nieuwe pagina: bossen!

Beste lezers,
Ik heb lange tijd mijn Scheppingblog niet bijgewerkt, hoewel er genoeg te vertellen valt. Dat heeft twee hoofdoorzaken. De eerste is dat ik tijdens het paddenstoelenseizoen  erg druk ben met veldwerk en met het beantwoorden van vragen over paddenstoelen (zie ook de site https://paddenstoelenwerkgroepdrent.com/). De paddenstoelentijd is na de matige vorst van afgelopen nacht wel voorbij.
De tweede oorzaak is dat ik door een samenloop van omstandigheden betrokken ben geraakt bij acties tegen een nieuw nationaal beleidsplan voor Nederlandse bossen dat binnenkort door het parlement wordt behandeld. Het nieuwe bosbeleid is zo schadelijk voor onze bossen en zo slecht onderbouwd dat ik het mijn morele plicht acht om daartegen, samen met anderen, te ageren. Dat kost veel tijd. Het is de aanleiding om aan deze website een nieuwe pagina toe te voegen waarop het hele verhaal te lezen is, met een verwijzing naar relevante publicaties. Als je van bossen houdt, is het wellicht de moeite waard daar een kijkje te nemen.
Overigens zullen binnenkort ook nieuwe berichten op het Scheppingblog worden geplaatst. Tot dan!

Met  natuurlijke groeten,
Eef

4 gedachten over “Een nieuwe pagina: bossen!

 1. Dag Eef,

  Ik heb kennis genomen van je blog en van de bijgevoegde stukken. Graag wil ik je langs deze weg laten weten dat ik je inzet zeer waardeer. Zelf ben ik niet actief op beleidsniveau, wel hebben feiten en inzichten als deze invloed op hoe ik met mijn eigen groene ruimte omga en ook op wat ik naar derden toe communiceer.

  Vanuit mijn gezichtshoek meen ik dat wat je zegt hout snijdt. Onder andere vind ik dat een bosbodem zelf de rust moet krijgen om ‘oud’ te worden, … en een dode boom is in een bos ook een belangrijke boom.

  Hartelijke groet, Bart Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

 2. Hoi Eef.
  Heerlijk om zo’n kwaaie oude kerel los te zien gaan tegen de vernieling van bossen. Soms wat ongenuanceerd maar dat is ook nodig bij de vooringenomenheid van de makers van de vossenstrategie. Heb genoten. Mijn steun heb je. Veel waardering voor je argumenten. vraag me af waar de reacties van de natuurbescherming blijven. En de stem van de jonge natuurbeheerders
  die in de praktijk werken.
  Groet Eric

  Like

 3. Hoi Eef,

  Ik lag achter met het lezen De Levende Natuur. Daardoor heb ik pas vanochtend met veel interesse en genoegen je ingezonden brief gelezen. Ik heb veel waardering voor je inzet in deze materie en vind het super dat je een kritisch geluid laat horen (en schandelijk dat de reactie van Desi et al. niet opende met een dank voor de kritische reactie; elke discussie wordt daardoor immers naar een hoger plan getild).
  Ik kende je naam ergens van*, ging googlen en kwam zodoende op je website uit. Je liefde voor natuur en combinatie met de verwondering en het respect ervoor spreekt me zeer aan. Het natuurbeheer wordt te technocratisch, waarbij een Rietzanger meer waard is dan een Karekiet en een 50 jaar oud Elzenbroekbos plaats moet maken voor een poging nog meer verruigd en verdroogd Veenmosrietland te creëren, simpelweg omdat het één N2000-soort/type is en het andere niet. Het is jammer dat er niet meer aandacht is voor andere waarden dan alleen het rationele.

  Is het overigens mogelijk je Schepping te bezoeken bij wijze van excursie? Of doe je dat niet? (waar ik alle begrip zou hebben). Het lijkt me schitteren om eens te bewonderen in de zomer.

  Vriendelijke groet, Marten Sikkema.

  *= Ik geloof dat ik je naam kende dan het pleidooi voor behoud van naaldbossen, omdat die van bijzonder belang blijken te zijn voor paddenstoelen. Iets waar ik gelijk warm voor liep, omdat de hetze tegen naaldbossen buiten proportioneel is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s